top of page
  • Yazarın fotoğrafıTridi Medya

Üç Boyut, 3. Boyut, 3D ya da Bizce Gerçekçi Sunumlar!

Genel olarak 3. boyut bizleri daima heyecanlandırmıştır. Heyecanımızın sebebini bundan 5-10 sene önce pek anlayamıyor olsak da 3. boyut, sanki 3. göz gibi bir şeydi bizim için. Biz x kuşağının, daha telefonla bile hayatlarımızın neredeyse orta dönemlerine doğru karşılaştığımızı düşünürsek, 3 Boyutlu Gezinti, deseler bize, halimiz yamandı o zamanlar.


Bu hayal gücünü içinde kocaman bir yanardağ gibi taşıyan ve o hayal lavlarını 90’lı yılların sonunda, sonu gelmezcesine havalara fışkırtan genç, son dönem x kuşağı ve yeni nesil y kuşağı birlikteliği bizi bu günlere getirdi, geleceğe götürüyor.


Şimdi o kapaklarıyla hava attığımız, yılan oynamaktan boyun fıtığı olduğumuz telefonlardan, 3 Boyutlu Gezinti yapabileceğimiz, nabzınızı kontrol edebilen ve sesli komutunuzla telefon açıp, mesaj yazabilen telefonlara…

En heyecan verici olanı da 3 Boyutlu Gezinti!


Düşünün, İstanbul’dasınız, Ege – Akdeniz ekseninde bir tatil planlıyorsunuz. Gitmek istediğiniz otellerin seçeneklerini daraltsanız da, aklınızda tam olarak bir imaj oluşmuyor, içinize bir türlü sinmiyor. Seçenekleri biraz daha daraltmak istiyorsunuz.

Ya da;

Aylardır, işten çıkıp evinize geldiğinizde, eşinizle diz dize verip, bütçenize uygun bir ev bakınıp duruyorsunuz ama ne sitelerdeki fotoğraflar doğru bir izlenim veriyor size, ne de fotoğraflardaki o tam olarak seçemediğiniz pencerelerden, nasıl bir manzaraya bakacağınızı hayal edemiyorsunuz.

Tam da burada, o heyecan verici özellik devreye giriyor. İsterseniz tabletinizden, isterseniz diz ya da masa üstü bilgisayarınızdan ve hatta telefonunuzdan 3 Boyutlu Gezintiye merhaba demeniz yeterli.

Artık o beğendiğiniz otelin kalmayı planladığınız odasında gezebilir, çarşaflarının beyazından, camlarının temizliğine ve odanın planına kadar tüm detayıyla oradaymışçasına inceleme yapabilirsiniz.


Hatta ortalama bir VR gözlükle, evinizde, oturduğunuz yerden, eşinizle el ele, bütçenize uygun evleri, o evlere henüz gitmeden, gezebilir, en küçük ayrıntılarına kadar inceler ve hatta koltuğunuzdan baktığınızda, salonunuzdan göreceğiniz manzarayı bile görebilirsiniz. Böylece, günler ve saatlerce gezmek yerine, hangi evi görmeye gideceğinize karar vermiş olursunuz.

İşte bu 3D, 3.Boyut, 3 Boyutlu Gezinti, Sanal Tur ya da Gerçekçi Sunumlar, bizler için ne kadar pratik bir yaklaşım, ne kadar gerçekçi bir deneyimse, bu sunumları kullanan işletmeler için de bir o kadar, müşteriye en hızlı, en detaylı ve en ekonomik karar verme hizmetini sunmak demektir.


Yazan: Kıvanç Kemal Yılmaz

bottom of page